In 1988 heb ik mijn diploma HBO-Verpleegkunde behaald en sinds die tijd ben ik werkzaam in diverse velden van de gezondheidszorg, met name in de geestelijke gezondheidszorg. Kort na het behalen van mijn HBO-Verpleegkunde ben ik me gaan verdiepen in de alternatieve gezondheidszorg. De holistische benadering spreekt me erg aan omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarbij wordt naar de diepere oorzaak van het probleem gekeken wat betekent dat de klacht vanaf de wortel wordt behandeld.

In 1996 heb ik mijn diploma Acupunctuur, Voedingsleer en Oogdiagnostiek aan het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde behaald. Als nascholingen heb ik de cursussen Auriculotherapie (ooracupunctuur) en Westerse fytotherapie (kruidenleer) gevolgd. Van 1996 tot 2000 heb ik naast mijn reguliere baan in de zorg een eigen praktijk gehad in Breda. Het avontuur riep en mede daarom heb ik van 2000 tot 2005 in Australië gewoond en gewerkt.


Na mijn periode Australië wilde ik de Acupunctuur weer gaan uitoefenen. Ik kwam erachter dat mijn kennis niet meer up-to-date was. Daarom heb ik in 2009 een versnelde opleiding aan de Qing-Bai te Breda gevolgd en deze in 2011 met een goed resultaat afgerond.

Inmiddels heb ik aan de OTCG (Oosterse Traditionele Chinese Geneeswijzen) in Antwerpen een cursus NADA (ooracupunctuur bij verslavingen) gevolgd.

Ik wil me met cursussen en nascholingen graag verder blijven ontwikkelen in deze interessante materie. Verder hoop ik in de toekomst dat de reguliere en alternatieve gezondheidszorg zo optimaal mogelijk met elkaar gaan samenwerken.

Het is mijn streven om daar een bijdrage aan te leveren en ik wil graag mensen kennis laten maken met deze eeuwenoude holistische geneeswijze.