Element Vuur

Tip van het Seizoen: Element Vuur

DE Vijf ELEMENTEN

De vijf elementen staan steeds met elkaar in verbinding. Het zijn processen die zich net zoals de seizoenen op dezelfde manier en volgens hetzelfde patroon herhalen. De elementen voeden elkaar maar tegelijkertijd controleren ze elkaar ook, dit noemt men daarom de Voedende – en de Controlerende cyclus.

TE GAST BIJ HET Element Vuur

Te gast bij het element Vuur in seizoen de Zomer.

De Zomerse hitte staat voor de tijd van rijping. Het element Vuur is de smeltende, transformerende kracht, de levengenererende motor van ons zonnestelsel en het middelpunt van de jaarcyclus!

En op 21 juni begint de Zomer en is het tevens de langste dag!

Aspecten van het element Vuur. Het orgaan wat bij Vuur hoort, is het Hart. Mensen met een evenwichtig Vuurelement hebben een goed hart en een warme uitstraling. De emotie Vreugde valt onder het element Vuur. Net als andere gevoelens moet ook onze Vreugde in balans zijn. In het Westen vinden wij het moeilijk te begrijpen dat er teveel Vreugde kan bestaan. Toch lijden veel mensen onder de gevolgen van ongereguleerde en onevenwichtige vreugdegevoelens. Voorbeelden hiervan zijn ouderen die van Vreugde een hartaanval krijgen en mensen die na een depressie weer tot zichzelf komen en daardoor van blijdschap doorslaan en manisch worden. Het ontbreekt in die gevallen aan een innerlijke kracht die het gevoelsleven in evenwicht houdt en stuurt.

Element vuur

Een goed recept om het Vuurelement te ondersteunen is:

SALADE  LIBERO (4 personen), libero betekent vrij of bevrijdend en is uitstekend voor de hart- en leverenergie

Salada Libero

Ingrediënten:

  • 1 krop groene sla

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 2 wortels

  • 4 rijpe tomaten

  • 3 eetlepels balsamico azijn

  • 1 komkommer

  • 2 bosjes basilicum

  • 4 eetlepels olijfolie

  • gemalen peper

  • zeezout

Bereiding:

  1. De sla wassen en snijden, in een schaal doen en bestrooien met paprikapoeder.
  2. Wortels wassen en in dunne plakjes snijden, bij de salade doen en peper toevoegen.
  3. De tomaten voorzien van een kruisvormige inkeping, onderdompelen in kokend water en ontvellen. De pitten verwijderen en de tomaten in achten snijden en vermengen met de salade en de azijn.
  4. De komkommer schillen en de pitjes verwijderen, in plakjes snijden en toevoegen aan de salade.
  5. Basilicum wassen en samen met de olijfolie over de salade verdelen. Nogmaals kruiden met peper en een snufje zeezout.

Succes en Eet Smakelijk!