Acupunctuur | Diagnose en Behandeling

Acupunctuur | Diagnose

Tijdens uw eerste bezoek vindt een gesprek plaats waarin u voldoende tijd krijgt om mij te vertellen wat er met u aan de hand is. Ik zal u vragen stellen over onder anderen uw eetlust, slaappatroon en stoelgang maar ook over zaken als uw dagindeling en uw humeur. Tevens bekijk ik aandachtig uw lichaamshouding en -taal, de kleur van de huid en de conditie van het haar en de nagels. Daarnaast voer ik een pols- en tongdiagnose uit. Bij elk polsgewricht bevinden zich drie plaatsen waar ik op drie verschillende diepten de pols zal voelen. Op deze manier komt ik veel te weten over de kwaliteit en de energie van de verschillende organen. Ook de kleur, het beslag, kloofjes, pukkeltjes, vorm en vochtigheid van de tong geven veel informatie over uw gezondheid. Hierna maak ik op basis van de diagnose een behandelplan voor een eventuele acupunctuurbehandeling. 

Acupunctuur | Behandeling

Na de diagnose zal ik  u informeren over de behandelingsduur waarbij een gunstige reactie mag worden verwacht. De gemiddelde behandelingsduur is 6 à 7 acupunctuurbehandelingen. Daarna volgt er 1 keer per 3 maanden een “onderhoudsbehandeling”. Een acupunctuurbehandeling duurt ongeveer één uur. Tijdens de behandeling zal ik op verschillende plaatsen naalden inbrengen die 20 minuten blijven zitten. Deze naalden zijn heel dun en worden op bepaalde acupunctuurpunten in de energiebanen (meridianen) ingebracht. Er kan dan een stroompje of een dof gevoel rondom het punt optreden. Soms straalt het gevoel uit langs het verloop van de meridiaan. Door het inbrengen van deze naalden ontstaat er een betere doorstroom van energie, een energieblokkade verdwijnt. De hoeveelheid energie neemt toe of af en de kwaliteit van de energie verbetert.

Aandachtspunten

  • Gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling
  • Vermijd drukte en stress voor of na de behandeling
  • Zorg dat u iets eet voor elke acupunctuurbehandeling

Tarieven & Vergoedingen

Eerste Consult: 1,5 uur à € 70,-
Daaropvolgende Consulten: 1 uur à € 60,-

Stoppen-met-Roken Consult: 30-45 minuten à € 40,-
Thuisbehandeling (alleen in bijzondere situaties): € 10,- extra per consult

Als Acupuncturist ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging, namelijk de NVA, een afkorting voor de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Daarom worden de Acupunctuurbehandelingen door de meeste ziektekostenverzekeraars voor een groot deel vergoed. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico van de basisverzekering.

Het is altijd raadzaam om uw polis goed te bekijken voordat u een afspraak maakt.

“Dankzij Anneke heb ik minder faalangst”
"Ik kampte met erge faalangst waardoor ik slechte punten haalde voor mijn tentamens. Ik ben toen naar Anneke gegaan voor een acunpunctuur sessie. Dit sloeg zo erg aan dat ik voor elk tentamen een sessie heb gedaan en mijn diploma heb kunnen halen. Het werkt ontspannend en haalde mijn spanning weg. Ze maakte tijd voor mij vrij voordat ik een tentamen had en dat was super fijn! Erg dankbaar voor"
Recensie Acupunctueel Acupunctuur
Marloes