Acupunctueel Acupunctuur & Yoga

Over mij

Ik ben Anneke van Beers, Acupuncturiste van Acupunctueel Acupunctuur & Yoga.
Zolang ik me kan herinneren heb ik al een interesse in Natuurgeneeswijzen. Voorbeelden zijn dat ik voordat ik met mijn studie begon al naar een homeopaat ging, natuurlijke kruiden gebruikte en zo min mogelijk reguliere medicijnen. In 1991, kort na het afronden van mijn HBO-Verpleegkunde, ben ik begonnen aan de Academie der Natuurgeneeskunde in Hilversum. Destijds heb ik gekozen voor een specialisatie in Traditionele Chinese Geneeskunde waar Acupunctuur een onderdeel van is.

Sinds oktober 2023 ben ik elke dinsdag werkzaam in België in Malle. Voor meer info www.magdabogaerts.be

FotoAnnekeknot12092022
Acupunctuur behandeling en diagnose Rug

Waarom acupunctuur

De belangrijkste redenen dat ik in Acupunctuur geloof is dat het al eeuwenoud is, de benadering holistisch is waardoor het lichaam en de geest als één geheel worden gezien en dat er naar de diepere oorzaak ofwel de wortel van het probleem gekeken wordt. En niet te vergeten heb ik zelf positieve ervaringen mogen ondervinden en heb ik veel positieve reacties van klanten mogen ontvangen.

Nu kent de Acupunctuur al duizenden jaren dezelfde punten en zijn deze niet veranderd van plaats, toch veranderen er dingen en is de kijk op Acupunctuur veranderd. Daarom ben ik me steeds blijven nascholen in o.a. Osteo (sport) Acupunctuur omdat ik als mens vind dat sport en beweging belangrijk zijn en iets is waardoor de energie beter blijft stromen. Andere nascholingen en tevens specialisaties zijn Verslavingen zoals Stoppen met roken, Trauma behandeling, Menopauze en Slapeloosheid.

In 2022 heb ik de nascholing van Dr. Tan (balansmethode) gevolgd. Deze is speciaal voor pijnklachten en werkt snel en effectief met goede resultaten. Bij deze methode worden de gekoppelde meridianen weer in balans gebracht met als voorbeeld een pijnlijke linkerknie (milt) aan de binnenzijde wordt in balans gebracht met de rechterelleboog (long) binnenzijde en andersom.”

Acupunctuur & Yoga

Al 20 jaar beoefen ik op een actieve manier Yoga. Ik ben hier in de periode dat ik in Australië woonde en werkte mee begonnen. In 2019 heb ik een 100-urige Yoga Teacher Training in Goa-India gevolgd bij Tapas Yoga. In maart 2020 heb ik een vervolgtraining van nog eens 100 uur gedaan en daarmee mijn “Yoga Teacher” diploma behaald. Acupunctuur en Yoga hebben veel overeenkomsten en Yoga is ook een extra ondersteuning om de energiebanen in het lichaam te laten stromen. Dus je zou kunnen zeggen dat Yoga en Acupunctuur elkaar ondersteunen. In Australië en Amerika zijn er zelfs al “Yin en Pin-classes”, dus een combinatie van Yoga (Yin) en Acupunctuur (Pin).

Als mens vind ik het steeds weer een uitdaging om mensen te helpen met Acupunctuur en/of Yoga waardoor ze een betere gezondheid ervaren en beter in hun vel en hoofd komen te zitten met als gevolg positiever in het leven te staan. Daar word ik blij en tevreden van en ik wens om middels Acupunctuur en Yoga bij “Acupunctueel” nog vele mensen een positieve ervaring te mogen meegeven!

Acupunctueel Acupunctuur & Yoga

“"De warmte die ze uitstraalde gaf me een gevoel van vertrouwen!"

"Het is ongeveer 2 jaar geleden, dat ik behandeld ben door acupuncturiste Anneke van Beers. Ik had last van een spier in m'n rug. Was bij de huisarts, die me naar fysiotherapie verwees. Maar dat was niet de behandeling, die resultaat opleverde. Toen ben ik bij Anneke in behandeling gegaan. Dat was voor mij helemaal fijn, de manier hoe ze mij de vragen stelde, ik voelde me heel serieus genomen. De warmte die ze uitstraalde, gaf mij een gevoel van vertrouwen. Na enkele behandelingen voelde ik me energieker, de spier in m'n rug is tot rust gekomen en de blokkade die het volgens mij was, is weggenomen."
Recensie Acupunctueel Acupunctuur
Martha