Element Hout

Tip van het Seizoen: Element Hout

DE Vijf ELEMENTEN

De vijf elementen staan steeds met elkaar in verbinding. Het zijn processen die zich net zoals de seizoenen op dezelfde manier en volgens hetzelfde patroon herhalen. De elementen voeden elkaar maar tegelijkertijd controleren ze elkaar ook, dit noemt men daarom de Voedende – en de Controlerende cyclus.

TE GAST BIJ HET Element Hout

In het voorjaar, wanneer de planten uit de grond te voorschijn komen, ervaren we in de natuur de kracht van het element Hout: jong, dynamisch, bruisend en vasthoudend! En gelukkig wordt het weer bijna Lente!

Het orgaan dat bij Hout hoort, is de Lever. De Lever verwerkt niet alleen onze voeding maar ook onze gevoelsindrukken. Een overbelaste Lever maakt onrustig, prikkelbaar en depressief omdat onverwerkte gevoelens zich daar ophopen. Personen met een overbelaste lever zijn vaak ongeduldig en lichtgeraakt en ergeren zich aan alles. Het is belangrijk om deze energieblokkade op te lossen door bijvoorbeeld verkoelende voedingsmiddelen, zoals met water verdund citroensap, te drinken. De Lever zal zich dan ontspannen waardoor men weer meer kan genieten.

Element Hout

Een goed recept om het Houtelement te ondersteunen is:

SNIJBONEN MET TOMATEN (4 personen)

Tip van het Seizoen Hout

Ingrediënten:

  • 500 gram hele snijbonen
  • 3 e.l. citroensap
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 2 bosjes peterselie
  • 1 radicchio
  • 1 e.l. ongezouten boter
  • Gemalen peper
  • Zeezout
  • Verse basilicum

Bereiding:

  1. De bonen wassen en in stukken snijden, citroensap toevoegen.
  2. Tomaten wassen, peterselie wassen en fijnhakken.
  3. Radicchio halveren, wassen en klein snijden.
  4. Boter in een pan smelten en alles (1, 2, 3) toevoegen. Voeg tevens wat peper naar smaak toe. Hierna 12 minuten laten stoven.
  5. Pan van het vuur halen en het gerecht licht zouten. Sprenkel er vervolgens nog wat citroensap over en garneer met de basilicum.

Succes en Eet Smakelijk!